ceturtdiena, 2013. gada 15. augusts

Robert De Niro Top 15

A goodfella from the mean streets of New York, who redefine acting and made movie audiences an offer they couldn’t refuse. -Kennedy Center Honors 2009-.


 Varbūt es kļūdos, bet man liekas, ka daudzi nemaz nepazīst Robertu De Niro kā kinoaktieri. Laikam arī tāpēc izveidoju šo topu. Ne tikai tāpēc, ka De Niro ir mans, ar pamatīgu atrāvienu, iemīļotākais aktieris, kuram 17. augustā aprit jau 73, kurš joprojām turpina ļoti aktīvi strādāt, par ko man prieks, protams, bet arī tādēļ, ka viņš ir viens no visu laiku izcilākajiem, spilgtākajiem, kaislīgākajiem, trakākajiem kinoaktieriem ar, manuprāt, visiespaidīgāko filmogrāfiju un kurš ir kas vairāk par Meet The Parents trako tētiņu, ar ko daudziem noteikti viņš visvairāk asociējas. :)  
Es ceru, ka kāds arī izlasīs līdz galam šo manu penteri un varbūt kāds filmas apraksts, manis izteiktā doma aizķers, un pamudinās noskatīties aktiera iespaidīgākos darbus un filmas, jo viņš jau sen ir vairāk kā aktieris. Viņš ir kino ikona, no kura ir iedvesmojušies neskaitāmi cilvēki un jaunie aktieri, tai skaitā tādas mūsdienu filmu zvaigznes kā Sean Penn, Daniel Day-Lewis, Leonardo Di Caprio, Edward Norton, Christian Bale, Matt Damon, Bradley Cooper u.c.
Pirms topa veidošanas, protams, nācās atkārtoti noskatīties visas filmas, kuras iekļuva manā topā un kuras bija pretendentes uz to, bet pašu topu es veidoju kā Roberta De Niro labāko, spilgtāko un man tuvāko aktierdarbu topu, kuri mani visvairāk uzrunājuši, aizkustinājuši, likuši smieties, smaidīt, baidīties, viebties, jūsmot, aizturēt elpu. Esmu pārliecināts, ka jau pēc pāris gadiem šis tops izskatīsies savādāk. Ja topu veidotu tikai pēc manu mīļāko De Niro filmu ranga, tas būtu mazliet citādāks.
Kāpēc Top 15? Jo Top 10 nespēju izveidot. Tā bija neiespējama misija man.
Pēc topa ir neliels sarakstiņš ar filmām, kuras neiekļuva topā, bet kuras uzskatu, ka ir arī vērts redzēt. Tā kā, lai interesanti lasās. Paldies. Uz tikšanos. ;)


15. A Bronx Tale (1993)


Režisors - Robert De Niro.

Ļoti feina, pievilcīga krimināldrāma par jaunu puisi Colagero Ņujorkā, Bronksā 20.gs. 60. gados, itāļu rajonā. Stāsts ir par jaunā puiša bērnību, tīņa gadiem un jūsmošanu par viņa elku un pielūgsmes objektu, vietējo gangsteri Sonny (Chazz Palminteri) ar kuru viņi kļūst tuvi draugi kopš brīža, kad mazais 9 gadu vecumā policijai nenodod Sonny, redzot viņu veicam noziegumu.
Filmā ļoti svarīga loma ir ne tikai Sonny, kurš puikam laika gaitā kļūst par otro tēvu, bet arī puikas gādīgajam tēvam Lorenzo (Robert De Niro) – autobusa šoferim, strādīgam, godīgam vīram, kurš saudzē savu dēlu un māca tam neizniekot veltīgi savu talantu, kā arī izdarīt dzīvē pareizās izvēles, jo neko Lorenzo nevērtē augstāk kā ģimeni un tās labklājību.
Viena no manām mīļākajām filmām, kura mani allaž paķer savu šarmu, stāstu, vienkāršību, pamācībām. Filmā viss liekas tik patiess, ka tā spēj viegli mani sasmīdināt humorīgajos momentos, kā arī viegli aizkustināt. Cieņa, draudzība, ģimene, mīlestība – tas ir filmas pamats.
Filma mani apbūra jau ar pirmo reizi, kad to redzēju. Mūzika vienkārši lieliska un perfekti piemeklēta katrai filmas ainai, notikumam un pateicoties tai, spēj vēl vieglāk iejusties tā laika Ņujorkas dzīvē un sajust ielu smaržu un sajūtu.
Intervijās De Niro ir atzinis, ka dzīvē visvairāk respektē tādus cilvēkus kā viņa atveidotais Lorenzo.
Filma veltīta Robert De Niro tēva piemiņai un man patiešām žēl, ka tā nav bijusi īsti novērtēta. Var just, ka De Niro un Palminteri šis stāsts ir ļoti personisks.

Interesanti fakti – 
  • Roberta De Niro pirmā režisētā filma.
  • Filma būtība balstīta uz Chazz Palminteri (īstais vārds Calogero Lorenzo Palminteri) bērnību.
  • Scenārija autors ir arī pats Palminteri, kurš balstījās uz viņa vienas personas autobiogrāfisko lugu, ar tādu pašu nosaukumu.
  • Pateicoties De Niro koprežijai ar režisoru Jerry Zaks, no šīs ziemas mūzikls "A Bronx Tale" būs skatāms arī Brodvejā.

Spilgtākie citāti – 
  • Lorenzo Anello: „The saddest thing in life is wasted talent.”
  • Lorenzo Anello: "It don't take much strength to pull a trigger, but try get up every morning day after day and work for a living. Let's see him try that. Then we'll see who's the real tough guy. The working man is the tough guy, your father is the tough guy."
  • Lorenzo Anello: "No, it's not the same. People don't love him, they fear him.There's a difference."



14. Silver Linings Playbook (2012)


Režisors - David O. Russell.

Pat Solatano (Bradley Cooper) sirgst ar biopolārajiem traucējumiem, astoņus mēnešus ir pavadījis ārstniecības iestādē, jo brutāli piekāva sievas mīļāko. Viņš ir pazaudējis gan sievu, gan darbu, gan māju un tāpēc ir spiests atgriezties vecāku mājās pie mātes Dolores (Jacki Weaver) un tēva Pat Solitano senior (Robert De Niro), lai atgūtu atpakaļ savu sievu un nostātos uz kājām. Iepazīstoties ar ne mazāk trako Tiffany (Jennifer Lawrence), viņš atklāj, ka Tiffany var viņam palīdzēt sazināties ar sievu, tikai jāpalīdz viņai piedalīties vietējā deju konkursā....
2012. gadā man nebija mīļākas un tuvākas filmas par šo brīnišķīgo, sirsnīgo filmu. Filmas scenārijs, filmēšanas tehnika, režisora darbs, izspēlētie notikumi, mūzika, trakie, neparastie personāži ļoti piesaistīja, un filma savaldzināja līdz sirds dziļumiem.
Aktieru ansamblis ir vienkārši lielisks un galveno varoņu aktierdarbi Cooper, Lawrence, De Niro personās šajā filmā bija burvīgi. Es tiešām iemīlēju šo filmu, jo tā mani aizkustināja, lika smieties, just līdzi. turklāt pirmo reizi skatoties, nespēju atraut acis no ekrāna ne uz sekundi. 
De Niro atveidotais Pat senior ir traks Filadelphia Eagles fans, bet sirdī ir mīlošs tēvs, kurš par visu vairāk vēlas, lai dēlam viss būtu kārtībā un viņš spētu atrast sevi dzīvē.
Filma ne tikai režisoram David O. Russel bija ļoti personiska, jo būtībā Bradley Cooper atveidotais varonis sirgst ar to pašu slimību, ko režisora dēls, bet arī De Niro, jo arī viņa ģimenē ir bijusi pieredze ar līdzīgām slimībām, tai skaitā maniakālo depresiju un viens no viņa dēliem sirgst ar autismu. Režisoram ierodoties un stāstot par scenāriju un pašu stāstu, De Niro esot raudājis režisora priekšā.

Interesanti fakti – 
  • Filma bija pirmā kopš 1981. gada filmas „Reds”, kura saņēma nominācijas Oskara balvai visās četrās aktieru kategorijās.

Spilgtākie citāti
  • Tiffany: "I'm just the crazy slut, with a dead husband! Fuck You!"
  • Pat Sr.: "When life reaches out at a moment like this it's a sin if you don't reach back, I'm telling you its a sin if you don't reach back!"



13. Midnight Run (1988)


Režisors - Martin Brest.

Manuprāt, labākā Robert De Niro komēdija, piedzīvojumu filma un viņa labākais aktierdarbs komēdijā (The King of Comedy par tīru komēdiju es neskaitu). Filma ir lieliska, aizraujoša, piedzīvojumiem bagāta un filmas galvenie personāži ir izbijušais policists Jack Walsh (Robert De Niro), kurš tagad ir bounty hunter (es nezinu kā tas tulkojas). Vārdu sakot, viņš ir detektīvs, kurš ķersta bēgošus noziedziniekus, kā arī par Jonathan Mardukas (Charles Grodin) – čali, kurš mafijai ir nozadzis pamatīgu naudas summiņu, kurš ir jānotver un jānogādā pie Jack Walsh darba devēja. Kas gan var būt vienkāršāks, ja ātri izdodas meklēto dabūt rokā, iesēdināt lidmašīnā un laika ir atliku likām, lai nogādātu to pie darba devēja?
Saprotams, ka viss tik vienkārši nebeigsies un filmā sāksies nebeidzami piedzīvojumi un traki notikumi, jo ikviens vēlēsies dabūt rokā meklēto čali – mafija, FIB, citi detektīvi. Filma liks smieties un nebeigt brīnīties par cilvēku muļķību. Man patika tās ritms un temps, dialogi, personāži, katrs ar savām problēmām, kas labi noturēja filmā uzmanību un lika just tiem līdzi.
De Niro un Charles Grodin ir lieliski un viņu savstarpējā ķīmija, attiecības, smieklīgie dialogi filmā ir brīnišķīgi, kas šo filmu padara par tādu kā čomu filmu, kārtīgi uzlabo garastāvokli un beigas ir lieliskas, tādas kādas es tās gaidīju.

Interesanti fakti – 
  • De Niro pavadīja laiku kopā ar īstiem „bounty hunter”, lai labāk sagatavotos lomai.

Spilgtākie citāti
  • Jonathan Mardukas: "You two are the dumbest bounty hunters I have ever seen! You couldn't deliver a bottle of milk."
  • Jonathan Mardukas: „No, I don't have to do better than that, because it's the truth, I can't fly: I suffer from aviaphobia. Jack Walsh: What does that mean? Jonathan Mardukas: It means I can't fly. I also suffer from acrophobia and claustrophobia. Jack Walsh: I'll tell you what: if you don't cooperate, you're gonna suffer from "fistophobia".”

12. Goodfellas (1990)


Režisors - Martin Scorsese.

Stāsts par īru-itāļu amerikāni Henry Hill (Ray Liotta). Martin Scorsese ar apbrīnojumu meistarību caur Henry Hill acīm portretē notikumus par Ņujorkas mafijas dzīvi rokenrola ērā Amerikā.  Balstīts uz patiesu stāstu, sižets griežas ap Henry un diviem viņa draugiem Jimmy Conway (Robert De Niro) un Tommy De Vito (Joe Pesci), kā viņi pakāpeniski kāpj augšup mafijas hierarhijā, sākot ar sīkiem noziegumiem un beidzot ar varmācīgām slepkavībām.
Aktierspēle? Režija? Scenārijs? Montāža? Mūzika? Operatora darbs? Perfekti, perfekti, perfekti. Acīm piesaistoša, smieklīga, nežēlīga, vardarbīga kulta filma, klasika, kuru nevar nemīlēt. Daudzās aptaujās figurē kā viena no izcilākajām gangsteru / mafijas filmām un kā izcilākā deviņdesmito gadu kinofilma. 
Martin Scorsese fanātiskais darbs, ķeršanās klāt visām iespējamām detaļām, niansēm šo kinematogrāfijas šedevru padara vēl baudāmāku, jo viņš neko nepalaiž garām, nevienu sīkumiņu, tāpat kā filmas aktieri, jo, kā mēs zinam - no mazām lietām sastāv lielas lietas. Un šī filma ir kas vairāk par lielu lietu. Viena no manām mīļākajām filmām, kuru traki iemīlēju jau ar pirmo reizi, kad to noskatījos. Noteikti būs drīzumā jānoskatās vēlreiz. 
Viena no De Niro klusākajām lomām, ja to tā var nosaukt, jo ārēji viņš liekas kluss, bet ir tikpat biedējošs kā Joe Pesci atveidoties varonis. Tu nekad nezini, kas notiek viņa prātā un viņa aura filmā ir ļoti spēcīga.  
Robert De Niro Jimmy portretējums parāda atveidotā tēla cietsirdīgo, nežēlīgo dabu, kad runa ir par viņa naudu, bezemocionālitāti (kad ar viņa ziņu tiek nogalināta lielākā daļa viņa bandas), bet arī viņa draudzību, rūpes par abiem iepriekš minētajiem personāžiem, kuriem pa vidu viņš ir kā balanss, kā tēvs, kurš satur kopā trako, bumbu ar laika degli Tommy un nosvērto, mierīgo galveno varoni Henry. Filma briljants.

Interesants fakti – 
  • Liela daļa slavenāko dialogu un ainu tika improvizēti.
  • Īstais Henry Hill esot daudz palīdzējis ar padomiem filmas aktieriem.

Spilgtākie citāti – 
  • Billy Bats: „Now go home and get your fuckin' shinebox.
  • Henry Hill: „As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster.
  • Jimmy Conway: „Never rat on your friends and always keep your mouth shut.
  • Tommy De Vito: „What do you mean funny, funny how? How am I funny?”



11. Casino (1995)


Režisors - Martin Scorsese.

Filma, kas balstīta uz patiesiem notikumiem, stāsta par izcilu mafijas bukmeikeru (kā arī sporta spēļu ietekmētāju) Sam Ace Rothstein (Robert De Niro), kuram uzticēts vadīt mafijas kontrolēto kazino „The Tangiers” 70. - 80. gadu mijā, Lasvegasā.   
Gangsteri, spēļu biznesa spožums un elle, mafijas kaislības un intrigas. Pluss arī tam dramatiski spraiga drāmas līnija, kurā savijas De Niro atveidotā personāža un prostitūtas Ginger (Sharon Stoune) attiecības, kurās vienmēr tik nosvērtais, pedantiskais Ace Rothstein akli tic Ginger spējai mainīties. Ginger sevis pašiznīcināšana, atkarības, nervozitāte un nespēja tikt vaļā no sava sutenera Lester (James Woods), kā arī Nicky (Ace jaunības draugs, kurš ierodas Lasvegasā, lai pasargātu viņu un būvētu savu impēriju, kuru atveido Joe Pesci) kāre pēc naudas un varas noved viņus dziļā bedrē, jeb kā filmā nosaka Joe Pesci – “But in the end, we fucked it all up.”
Casino ir baudāms ne tikai kā lieliska mafijas drāma un līdz sīkumiem izstrādāts Martin Scorsese gabals, bet arī kā izcils retrodizaina paraugs - filmas vide, 70. gadu garderobe ir fantastiska. Manuprāt, perfekta, vizuāli krāšņa, baudāma Scorsese filma, ar fantastisku mūziku (kā jau vienmēr), teicamu stāstu, no kuras nevar atraut ne acu. Kārtējais De Niro meistardarbs, perfekti atveidotais tēls. Lai gan filmā Ace noteikti nav labais tēls, tu nespēj nejust viņam līdzi, jo viņa cilvēcīgās īpašības un vājums stāv pāri visam. Filma noteikti tiktu arī manā top 15 mīļāko filmu sarakstā. Patiesībā puse šā topa filmu tajā tiktu.:)

Interesanti fakti - 
  • Vārds “fuck” filmā izsacīts 428 reizes. De Niro filmā redzams ap 50 dažādos uzvalkos, kopā ap 70 dažādos kostīmos un filmas garderobes budžets esot bijis 1 miljons dolāru (skat. att.). 


Spilgtākie citāti – 
  • Ace Rothstein: "Running a casino is like robbing a bank with no cops around. For guys like me, Las Vegas washes away your sins. It's like a morality car wash.”
  • Ace Rothstein: “In the casino, the cardinal rule is to keep them playing and to keep them coming back. The longer they play, the more they lose, and in the end, we get it all.”
  • Nicky Santoro: “You took your boots off? You put your feet on the table? You shit-kicking, stinky, horse-manure-smellin' motherfucker you. You fuck me up over there, I'll stick you in a hole in the fuckin' desert.
  • Ace Rothstein: "There's a three ways of doing things around here: the right way, the wrong way and the way that I do it."



10. Cape fear (1991)


Režisors - Martin Scorsese.

Max Cady (Robert De Niro) 14 gadus ir nosēdējis cietumā par izvarošanu un agresīvu seksuālu uzbrukumu. Iznākot no cietuma, Max nolemj sava bijušā advokāta Sam Bowden (Nick Nolte) un viņa ģimenes dzīvi padarīt par elli un terorizēt viņus, psiholoģiski tos graujot un iznīcinot, jo advokāts pirms 14 gadiem nolēma noklusēt un iznīcināja pierādījumus, kas varēja attaisnot Max viņa noziegumā.
Ne pati spīdošākā Martina Scorsese filma, bet ļoti pieklājīgs psiholoģiskais trilleris, rīmeiks 1962. gada filmai ar tādu pašu nosaukumu.
Roberta De Niro atveidotais izvarotājs, psihopātiskais, bībeli citējošais, notetovētais maniaks ir ļoti pārliecinoši biedējošs, enerģētisks un De Niro „nozog” katru ainu, kurā viņš atrodas un ģimeni dzen izmisumā līdz kaulam, ko palīdz sajust stindzinošā filmas mūzika. Ja filmas varoņi būtu īsti, esmu pārliecināts, ka Max viņi redzētu katru nakti murgos, visu atlikušo dzīvi.
Ļoti pārliecinošs, lielisks un viens no labākajiem  De Niro aktierdarbiem, pielietojot lielisku dienvidu akcentu, kuru viņš apguva, pirms filmas dodot dienvidu pilsētu vietējiem iedzīvotājiem izgriezumus no scenārija, lai viņi tos ierunā audio.
Filmā ļoti laba ir advokāta meita Danielle, kuru atveido tolaik vēl jaunā Juliette Lewis.

Interesanti fakti – 
  • De Niro samaksāja zobārstam 5000 dolāru, lai zobus padarītu sliktā stāvoklī, piemērotākus lomai. Pēc filmas samaksāja 20000 dolāru, lai dabūtu tos atpakaļ normālā stāvoklī.
  • Vairākus mēnešus trenējās lomai, lai pārbūvētu savu ķermeni ar lieliskiem fiziskajiem dotumiem. Ķermeņa tauku procents pēc trenēšanās esot bijis 3%.

Spilgtākie citāti – 
  • Max Cady: "Every man.....every man has to go through hell to reach paradise."
  • Max Cady: "Come out, come out, wherever you are!"



9. Mean Streets (1973)


Režisors - Martin Scorsese.

Martin Scorsese un Robert De Niro pirmais kopdarbs, gangsteru / krimināldrāma, kura stāsta par Ņujorkas „mazās Itālijas” rajonu, kurā darbojās Charlie (Harvey Keitel), maziņš wannabe gangsterītis, kurš strādā ietekmīga mafiozņika - sava onkuļa labā. 
Viņa draugs Johnny Boy (De Niro) ir vietējais slaists, kurš ir parādā naudu visam rajonam. De Niro atveidotais Johhny Boy ir apveltīts ar ļoti lielu enerģiju un harizmu, ka varētu būt mazs viesulis – neprognozējams, smieklīgs un vienkārši āksts, bet pēc velna pievelkošs sev. Filmā nav iespējams viņu neiemīlēt un lielākajā daļā ainu viņš pārspridzina visus blakus esošos aktierus, un „nozog” gandrīz visas ainas, kurās atrodas, kad atver savu saldo, negausīgo muti. Johnny ķermeņa kustības, žesti, mīmika, verbālie teksti un skaņas ir zelts šajā filmā, viņu var vērot ar smaidu un baudu. 
Var droši teikt, ka ar šo filmu aizsākās jauns laikmets Holivudā. Atzīšos, filma ne tuvu nepretendē uz manu mīļāko De Niro filmu, bet viņa aktierdarbs šajā filmā ir vienreizējs. Filmā ir lieliska mūzika.

Interesanti fakti - 
  • Lielākā daļa filmas mūzikas ņemta no režisora Martin Scorsese personīgās kolekcijas.

Spilgtākie citāti - 
  • Johnny Boy: „ You see, I borrow money all over this neighborhood, left and right from everybody, I never pay them back. So, I can't borrow no money from nobody no more, right? So who would that leave me to borrow money from but you? I borrow money from you, because you're the only jerk-off around here who I can borrow money from without payin' back, right? 
  • Johnny Boy: "I fuck you right where you breath, because i don't give a two shits about you or nobody else."
  • Charlie: "You don't make up for your sins in church. You do it in the streets, you do it at home. The rest is bullshit and you know it."



8. Awakenings (1990)


Režisors - Penny Marshall.

Filma stāsta par to, ka dakteris Malcolm Sayer (Robin Williams) izmantojot jaunas zāles, panāk, ka pacienti, kuri sirgst ar katatoniju, (neiropsihiski traucējumi, kuru laikā galvenokārt pārmaiņas notiek kustību sfērā. Katatonija izpaužas vai nu katatoniskā uzbudinājuma, vai katatoniska stupora (sastinguma) veidā. Slimība ir saistīta arī ar Pārkinsonu smagā pakāpē) pamostas.
Daktera pirmais pacients Leonard Lowe (Robert De Niro) pamostas pēc trīs gadu desmitiem miega un skatās jau uz pasauli caur pieauguša cilvēka acīm. Dakteris Sayer ar pacientu Leonard paliek draugi un palēnām arī pats dakteris pamostas no savas kautrības un izolācijas no sabiedrības. Un tā dakteris ar pacientu atver viens otram acis uz pasauli.
Filma ir ļoti interesanta, aizkustinoša, emocionāla, kurai šo emocionalitāti visvairāk piešķir gan mūzika, gan brīnišķīgie aktierdarbi no Robin Williams un Robert De Niro puses.
De Niro atveidotais, sirdī jaunais džentlmenis dzīvē ne par ko vairāk nevēlas, kā mīlēt un tikt mīlētam. Tāpēc, beidzoties zāļu iedarbībai, ir skumji vērot Leonard krasās pārmaiņas, kad viņš pārvēršas slimā, brīžiem nevaldāmā, agresīvā vīrietī, bet tieši tajos brīžos varam visvairāk saskatīt De Niro spilgto aktiertalantu, parādot varoņa psihes un kontroles zaudēšanu pār savu ķermeni. Virtuozs De Niro darbs.

Interesanti fakti - 
  • Filmēšanas laikā Williams nejauši esot salauzis De Niro degunu.
  • Filma balstīta uz patiesu stāstu par dakteri Oliver Sacks.
  • Debija kino Vinam Dīzelam nelielā slimnīcas sanitāra lomā.

Spilgtākie citāti -
  • Leonard Lowe: „People have forgotten what life is all about. They've forgotten what it is to be alive. They need to be reminded. They need to be reminded of what they have and what they can lose. What I feel is the joy of life, the gift of life, the freedom of life, the wonderment of life! 

7. The Godfather part 2 (1974)


Režisors - Francis Ford Copolla.

Turpinājums mafijas drāmai par Corleone ģimeni. Retu reizi filmas turpinājumam izdodas būt tikpat labam kā tās pirmajai daļai. Turklāt ņemot vērā, ka pirmā daļa ir 1972. gada filma „The Godfather”, tad tā ir pamatīgi augsta latiņa, kura ir jānotur. Režisoram Francis Ford Copolla tas izdevās vairāk kā pārliecinoši. 
Visvairāk, manuprāt, apbrīnojamā lieta ir tā, ka režisoram izdevās paplašināt filmas darbības lauku daudz plašāk, tā jau iespaidīgajai pirmajai daļai un paralēli izstāstīt divus tik organiski savērptus stāstus par Corleone ģimenes galvenajām personām – par Michael Corleone (Al Pacino) centieniem nostiprināt savu statusu un paplašināt biznesa apvāršņus 20. gadsimta 50. gados, kā arī par Vito Corleone (Robert De Niro) ierašanos Ņujorkā un augšupeju kriminālajā pasaulē jau no 20. gadsimta sākuma. 
Filmā nekas nav ārpus konteksta - tās apjomīgums, vizuālais izskats, mūzika, detaļu precizitāte fascinē un liek iegrimt tajā līdz pašiem dziļumiem, kad seko līdzi te vienam, te otram varonim, viņu stāstiem, pārdzīvojumiem, emocijām. Aktierspēle ir visaugstākās klases. Lielisks scenārijs, izcils režisora darbs. Perfekta filma.
Lai gan De Niro gandrīz izdevās tikt pie Sonny lomas triloģijas pirmajā daļā, režisors deva priekšroku aktierim James Caan. Tas nostrādāja par labu visiem, jo mums izdevās ieraudzīt De Niro Vito Corleone tēlā otrajā daļā. De Niro aktierdarbs, manuprāt, kā arī viss pārējais šajā filmā ir perfekts un vēlējos, lai viņa ekrāna laiks filmā ir garāks, jo bija bauda vērot viņa stāstu. De Niro filmā neattēlo Marlon Brando atveidoto Vito Corleone triloģijas pirmajā daļā, bet gan Vito Corleone jaunības gados. Tā ir liela atšķirība, lai gan es redzēju vienu un to pašu personu. Satriecoši.

Interesanti fakti – 
  • De Niro vairākus mēnešus nodzīvoja Sicīlijā, lai labāk apgūtu sicīliešu dialektu un filmā runā gandrīz tikai itāliski, pāris vārdus tik izsakot angliski.

Spilgtākie citāti – 
  • Vito Corleone: "I make him an offer he don' refuse. Don' worry."
  • Michael Corleone: "I know it was you, Fredo. You broke my heart. You broke my heart."
  • Michael Corleone: "Keep your friends close, but your enemies closer."

6. Once Upon A Time In America (1984)


Režisors - Sergio Leone.

Režisora Sergio Leone sapņu projekts, kurš kļuva par pēdējo režisora darbu aiz kameras, ir episks, krāšņs mafijas stāsts par vietējiem Ņujorkas ebreju kvartāla puišiem Noodles (Robert De Niro) un Max (James Woods) – par viņu kāpšanu mafijas hierarhijā, kaisli, draudzību, uzticību. Ļoti intīms stāsts, kuru redzam caur Noodles atmiņām 50 gadu ilgā šķērsgriezumā, kad viņš pēc vairāk kā 30 gadu prombūtnes atgriežas savā dzimtajā vietā.
Filma ir kinematogrāfijas, tehnikas meistardarbs sākot ar režisora darbu, operatora darbu, saturu, scenāriju, dekorācijām, kostīmiem, perfekto aktieru izvēli un mūziku, izcilā komponista Ennio Morricone fantastisko mūziku. Filma ir brutāla, brīžiem nepatīkama, mistiska, plūstoša. 
Veids kā Leone skatītājiem parāda un konstruē Noodles atmiņas, filmas stāstu ir brīnišķīgs - plūstoši, ar smeldzi un nostaļģiju. Skatītājam ne brīdi nav garlaicīgi. 229 minūšu garais filmas griezums (directors cut / lai gan oriģinālais garums esot bijis 269 minūtes, bet filmas pirmizrādē 1984. gada Kannu kinofestivālā bija jau manis minētais 229 minūšu filmas garums) filmu padarīja par ļoti populāru Eiropā un saņēma ļoti augstas un sajūsminošas atsauksmes. Ko nevar teikt par ASV izrādīto 139 minūšu garo versiju, kurā filma pazaudēja visu savu jēgu, šarmu un par ko Leone esot ļoti pārdzīvojis, jo šī filma bija viņa lielākais lolojums. Iespējams, viena no visu laiku nenovērtētākajām kinofilmām. Kolosāls darbs.
De Niro filmā ir izcili labs, tāpat kā pati filma. Viņš atveido savu varoni gandrīz 40 gadu šķērsgriezumā un parāda, kāds mēdz būt cilvēks kriminālajā pasaulē un ilgus gadus pēc tās – nežēlīgs, juteklisks, lojāls, brutāls un emocionāls. Viena no manām mīļākajām mafijas filmām.

Interesanti fakti – 
  • Uz Max lomu pretendēja un provēs piedalījās ap 200 aktieru.
  • Pēc filmas Leone nosauca De Niro par daudz labāku aktieri (par īstu aktieri) kā viņa draugu Clint Eastwood. Jāpiebilst, ka Leone bija mazliet greizsirdīgs uz Eastwood tajā laikā.
  • 2012. gada Kannu kinofestivālā tika parādīta filmas atrestaurētā, šoreiz 251 minūšu garā versija.

Spilgtākie citāti
  • Dominic: "Noodles....I Slip...ped."
  • Max: “You'll be carrying the stink of the streets with you for the rest of your life! Noodles: I like the stink of the streets. It makes me feel good. And I like the smell of it, it opens up my lungs. And it gives me a hard-on.”

5. Heat (1995)


Režisors - Michael Mann.

Lieliska filmu režisora Michael Mann episka asa sižeta krimināldrāma / trilleris par profesionālu zagli Neil McCauley (Robert De Niro) un viņa komandu (Val Kilmer, Tom Sizemor u.c.) un policijas vienības fanātisko izmeklētāju, leitnantu Vincent Hanna (Al Pacino), kurš cenšas atrast un aizbāzt aiz restēm iepriekš minētos filmas varoņus, kā arī par cilvēku attiecībām, dzīvi katram savā pasaulē un šauro līniju, kas pastāv starp labo un ļauno.
Šī īsti nenovērtētā žanra klasika ir gudra, enerģētiska, reālistiska, lieliski savērpta filma, ar spriedzi, kurai cauri vijas neliels drūmums, kā arī drāmas piesitiens. Filmas darbība risinās Losandželosā un režisors pilsētu ir uzbūvējis, parādījis kā vēl vienu dzīvu, elpojošu un ļoti nozīmīgu personāžu un tā iesūc skatītāju filmā no paša sākuma līdz beigām. 
Teicams režisora darbs, noteikti labākā Michael Mann filma. Bez šaubām, viens no izcilākajiem un vizuāli baudāmākajiem krimināltrilleriem ar lielisku skaņas celiņu un apbrīnojamiem, ļoti reālistiskiem skaņu efektiem.
Filmas komanda, režisors, aktieri paveica neticami lielu darbu, iedziļināšanos detaļās, izpēti, informācijas ievākšanu - par kriminālo pasauli, izmeklētāju pasauli, viņu ārpus darba dzīvi, ieročiem, to pielietojumu, zagļiem, laupīšanām, lai cik vien iespējams, labāk, reālāk, ticamāk spētu uz ekrāna parādīt to, ko režisors bija iecerējis.
Manuprāt, viena no spēcīgākajām lomām gan Al Pacino, gan Robert De Niro. Ir bauda vērot abu aktierdarbus un abi pilnīgi pazūd savos atveidotajos personāžos. Restorāna aina, kur abi sēž viens otram pretī un vienkārši sarunājas ir perfekta, tāpat elpu aizraujošā ielas apšaude un pakaļdzīšanās pēc bankas aplaupīšanas, kā arī aina tunelī, kur McCauley izlemj tomēr nogalināt Waingro (īsu brīdi bija zagļu komandas biedrs / psihs), kas noved pie letālām beigām, ir meistarklase. De Niro atveidotais personāžs ir asinsauksts, bīstams, biedējošs un tik pārliecinošs, ka jūti tikai vien ar viņa skatienu, ka ar šo veci joki ir mazi. 
So BAD!!!
Filma atspoguļo labā un ļaunā sadursmi un priekšplānā, kā jau minēju, divi amerikāņu klasiķi, savas paaudzes izcilākie kinotalanti – Al Pacino un Robert De Niro.
P.S. Es jutu vairāk līdzi ļaunajai pusei.

Interesanti fakti – 
  • „Heat” ir pirmā filma, kurā ekrānu kopīgi dalīja Pacino un De Niro (lai gan redzami kopā tikai trīs ainās), jo pirmajā abu filmā (The Godfather part 2) abi ekrānu nedalīja ne reizi.

Spilgtākie citāti – 
  • Neil McCauley:  “A guy told me one time, "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."
  • Neil McCauley: “What am I doing? I'm talking to an empty telephone. Cause there's a dead man on the other end of this fuckin' line.”



4. The Deer Hunter (1978)


Režisors - Michael Cimino.

The Deer Hunter ir drāma, kura fokusējas uz kara psiholoģisko ietekmi un tā sekām. Stāsts ir par trīs draugiem Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage), Nick (Christopher Walken), kuri pēc viena no trim - Steven kāzām dodas uz Vjetnamu, un par to kā karš ietekmēs katra dzīvi ne tikai personiski, bet arī viņu mīļo, tuvinieku un draugu. Filma mums parāda kā trīs vienkārši amerikāņu puiši, valdības patriotisko spiedienu un vērtību dēļ dodas karā, nemaz nenojaušot kā tas iznīcinās viņu dzīvi un liks mainīt savas vērtības, domas un aizspriedumus.
Smaga, drosmīga, emocionāla, patiesa filma par draudzību, lojalitāti, mīlestību. Viena no pirmajām filmām, kura parādīja bezjēdzīgo Vjetnamas kara skaudro, patieso pusi un kā tas spēj sakropļot cilvēku dzīves.
De Niro filmā ir brīnišķīgs klusā, intravertā, ļoti sarežģītā, bet draugu grupiņas līdera Michael lomā. Viņa skatieni, ķermeņa valoda nes daudz pārdzīvojumus un skatoties konstatē, cik grūti viņa atveidotajam varonim ir izteikt savas jūtas un pārdzīvojumus.
Izcili aktierdarbi De Niro, Savage, Meryl Streep (Linda, kura filmā ir Nick draudzene, bet kurā ir iemīlējies arī De Niro atveidotais Michael) un Walken.
Krievu ruletes ainas, kurās piedalās filmas galvenie varoņi ir elpu aizraujošas, sirdi plosošas, izcili nofilmētas, izcili samontētas. Bez vārdiem, tas ir jāredz. Es nespēju iedomāties, kuri mūsdienu jaunās paaudzes aktieri spētu ar tādu intensitāti, emocijām, dusmām, bailēm nospēlēt šīs ainas. Pēc filmas gan tās tika skeptiski uztvertas un filmai pāri brāzās rasisma skandāli, jo netika atrasti nekādi pierādījumi, ka vjetnamieši būtu nodarbojušies ar tādām lietām kara laikā.
Teicams režisora darbs, teicama montāža un filma ir skaistums.

Interesanti fakti – 
  • Lieliskais aktieris John Cazale (filmā – Stanley, arī strādnieks, galveno varoņu draugs un tai laikā mīļotais vīrietis filmas aktrisei Meryl Streep) filmēšanas laikā bija ļoti vārgs, jo slimoja ar vēzi. Drīz vien pēc filmas uzņemšanas, viņš nomira, filmu tā arī neredzot.
  • Producenti nav vēlējušies, lai John Cazale piedalās filmā savas slimības dēļ, tādēļ De Niro no savas kabatas apmaksāja Cazale apdrošināšanu, lai tikai viņš varētu filmā piedalīties.
  • Gatavojoties lomai, De Niro esot tusējies, pavadījis laiku kopā ar rūpnīcas metālstrādniekiem, spēlējis ar tiem biljardu, iedzēris un pat vēlējies nostrādāt pāris maiņas kopā ar viņiem, kas gan viņam nav atļauts. Interesanti, ka neviens tā arī neatpazina slaveno aktieri.

Spilgtākie citāti
  • Nick: “I don't think about that much with one shot anymore, Mike. Michael: You have to think about one shot. One shot is what it's all about. A deer's gotta be taken with one shot.”

3. The King Of Comedy (1983)


Režisors - Martin Scorsese.

Martin Scorsese  melni melnā komēdija / drāma, kura, nezin kādēļ, nekad nav bijusi īsti novērtēta, lai gan ir vienkārši lieliska filma ar burvīgu stāstu, scenāriju un brīnišķīgu režisora darbu. 
Filmas stāsts ir par Rupert Pupkin (Robert De Niro) – vienkāršu Ņujorkas iedzīvotāju, kurš ļoti vēlas kļūt par stand – up komiķi, kā arī par slavu un šovbiznesu Amerikā. Patiesībā filma šobrīd ir aktuālāka kā jebkad. Galvenā varoņa alkas kļūt par slavenu komiķi ir tiktāl aizgājušas fantāziju pasaulē, ka brīžiem viņš pats nesaprot, kad atrodas realitātē un kad fantazē. Rupert mājas, kurās viņš dzīvo ar savu māti, ir pārveidotas kā komēdijšova telpas, ikdienā iztēlojoties, ka tiekas, uzstājas un runā ar savu iemīļoto komiķi, elku Jerry Langford un citiem.
Kad Rupert neizdodas ilgu laiku tikt ievērotam no populārā komiķa Jerry Langford puses, kuru atveido īsts amerikāņu komiķis Jerry Lewis, viņš izdomā kopā ar draugu Mascha (Sandra Bernhard), kura ir tikpat apsēsta ar Jerry, viņu nolaupīt, lai piepildītu savus sapņus – uzstāties Jerry Langford šovā, publikas un TV skatītāju priekšā.
Robert De Niro atveidotais Rupert ir dumjš, naivs, vientuļš, nožēlojams, izmisis  un ahh, ja zinātu, cik man viņu bija žēl filmā, šo naivo dvēseli. Varu pateikt godīgi, ka reti kuru filmu un filmas galveno varoni man ir bijis tik neērti un sāpīgi vērot it visā, ko viņš dara. Skatoties filmu, brīžiem vēlies novērst skatienu no ekrāna, jo Rupert filmā ir staigājošs murgs.
De Niro veicis fantastisku sava tēla portretējumu un viņa atveidotais tēls ir tik ticams visās niansēs, ka ticamāk vairs nav iespējams. Satriecošs De Niro darbs, kuru Martin Scorsese dēvē par labāko De Niro darbu zem viņa režijas.
Blakus De Niro, filmā burvīgi ir gan Jerry Lewis, gan Sandra Bernhard psihopātiskās Jerry fanes lomā.
Filma man tiešām lika smieties un man nekādas sajēgas kā šī filma ar De Niro aktierdarbu bija tik nenovērtēti, kad tā iznāca uz lielajiem ekrāniem. 

Interesanti fakti – 
  • Filmējot ainu, kur Rupert ierodas pie Jerry viņa vasaras mājā, De Niro izmantoja antisemītiskas piezīmes, lai sakaitinātu Jerry Lewis. Tas izdevās, filmējot ainu, Jerry patiešām esot vēlējies sadot pa purnu De Niro.
  • Filmas atjaunotā versija šogad noslēdza "Tribeca" filmu festivālu.

Spilgtākie citāti – 
  • Rupert: „ Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.

2. Taxi Driver (1976)


Režisors - Martin Scorsese.

Vjetnamas kara veterāns, jūras kājinieks Travis Bickle, atgriežoties Ņujorkā, cieš no bezmiega. Kļūstot par taksistu, viņš klīst pa naksnīgajām Ņujorkas ielām absolūti vientuļš. Viņam derdzas un riebjas apkārtne, pa kuru klīst tik daudz izvirtušu, degradējušos un pazudinātu cilvēku. Travis sapņo par lietusgāzi, kura noskalotu no ielām narkomānus, padauzas, narkotirgoņus, sutenerus un visu pārējo atkritumu bedri. Kādu dienu uzdrošinājies pievērst uzmanību kādai ļoti skaistai sievietei, Travis pirmajā randiņā aizved to uz pornofilmu un tā no viņa novēršas, jo neizprot viņa aizraušanos. Travis sāk justies pilnīgi izstumts no sabiedrības (god’s lonely man), līdz brīdim, kad viņš nolemj rīkoties un attīrīt Ņujorkas ielas, pielietojot vardarbību.
Martin Scorsese kino pērļu pērle, kurā Robert De Niro savā ikoniskākajā lomā ir fenomenāls un, iespējams, nodemonstrē visizcilāko kāda personāža portretējumu, psihes pārmaiņas un filmā viņš ir tik neprognozējams, ka nezini, ko viņš būs gatavs darīt nākamajā brīdī un kas viņam ienāks prātā. Katra detaļa, katra Travis doma, katrs izsacītais teikums, katrs skatiens ir zelta vērts. Martin Scorsese šo stāstu mums izstāsta ar kameru tik burvīgi, ka filmu tu redzi kā caur Travis Bickle acīm un jūti viņa pārdzīvojumus un viņa patiesās emocijas, padarot viņu par savu varoni, līdz beigās uzdod sev jautājumu, vai viņš tāds maz ir?
Aizkadra balss, monologu ainas filmā ir tik burvīgas, ka varētu dienām klausīties. Kopā ar Bernard Herrmand mūziku - brīnišķīgi.
Šie ir griesti, cik tālu spēj aizsniegties režisora, scenārista (Paul Schrader) un aktiera meistarība, būvējot un parādot stāstu, kā arī liekot sajust varoņa emocijas, domas, sajūtas.
Quentin Tarantino šo filmu dēvē par, iespējams, izcilāko 70. gadu kinofilmu un ir viena no viņa iemīļotākajām filmām, kā arī filmas galvenā varoņa Travis Bickle un De Niro aktierdarbu kā visiespaidīgāko, izcilāko viena personāža rakstura pētījumu un apguvi.

Interesanti fakti – 
  • Slavenā, ikoniskā spoguļa aina „You talkin to me?” bija pilnībā improvizēta no De niro puses, jo scenārijā bija tikai ieraksts „Travis speaks to mirror”.
  • Lai sagatavotos lomai, De Niro dabūja taksista atļauju un vairākas nedēļas nostrādāja Ņujorkā par taksistu (skat.att.). 

Spilgtākie citāti – 
  • Travis Bickle: „All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
  • Travis Bickle: „Loneliness has followed me my whole life. Everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm god's lonely man...
  • Travis Bickle: „Listen, you fuckers, you screwheads. Here is a man who would not take it anymore. A man who stood up against the scum, the cunts, the dogs, the filth, the shit. Here is someone who stood up.
  • Travis Bickle: „You talkin' to me?”



1. Raging Bull (1980)


Režisors - Martin Scorsese.

Kad bokserim Jake La Motta jautāja, vai filma esot bijusi precīza un patiesa, viņš atbildēja: "Patiesība ir sāpīga....un šī filma bija sāpīga."
Filma ir biogrāfisks stāsts par Ņujorkas bokseri Jake La Motta 40. – 60. gadu mijā, par viņa dzīvi, cīņam gan boksa ringā, gan dzīvē, gan sevī.
Kaut kur lasīju ļoti precīzus vārdus par filmas pirmo ainu, kur mūzikas pavadībā, palēninātos kadros, boksa ringā lēkā La Motta (Robert De Niro), kura precīzi noraksturo visu filmas toni: Jake La Motta boksa ringā, vienatnē, mūzikas pavadībā, lēkā un cīnās ar savu ļaunāko ienaidnieku – sevi.
Kokaīnā slīkstošais kinorežisors Martin Scorsese vairākus gadus nav vēlējies uzņemt šo filmu, uz ko De Niro bija viņu mudinājis, bet beigās piekritis ar domu, ka šī būs viņa pēdējā kinofilma. 
Martin Scorsese ar fanātisku darbu, apbrīnojamu talantu radīja kinematogrāfijas šedevru visās tā izpausmēs, ko līdz šai dienai uzskata par vienu no izcilākajām filmām un kura ir atzīta par 80. gadu izcilāko kinofilmu.
Brutāla, sāpīga, smieklīga, nepatīkama. Tieši tāda ir filma un tās galvenais varonis, bokseris Jake La Motta. La Motta slimā greizsirdība, iekšējie dēmoni, agresija, sevis iekšējā pašiznīcināšana, necieņa gan pret sevi, gan citiem, dusmas dzina viņu uz priekšu un padarīja par čempionu ringā, bet par zaudētāju un neciešamu personību ārpus tā. 
Ne tikai De Niro labākais aktierdarbs, bet izcilākais un slimākais, ko jebkad esmu redzējis kinofilmā. Ja gribat redzēt, ko spēj parādīt, just filma skatītājam, kurā dominē tikai aktieris un kamera, tad Raging Bull būs labākā izvēle. Tikai īpašs aktieris spētu skatītājam likt just līdzi un censties saskatīt labās lietas un īpašības tik neciešamā, nepatīkamā personāžā, kāds bija Jake La Motta. De Niro atveidotā personāža pētījums un portretējums filmā ir ģeniāls un filmā viņš neatveido Jake La Motta.....viņš ir Jake La Motta vairāk kā pats Jake La Motta. Ja Scorsese būtu nolēmis divas stundas filmēt nepārtrauktā kadrā tikai De Niro, filma būtu tāpat lieliska, jo tieši tik labs filmā ir De Niro.
Filmas iespaidīgās, brutālās cīņu ainas boksa ringā ir perfektas un Scorsese ideja par kameras ienešanu ringā (no kura viņš neizkāpj ārā visas filmas garumā), kā arī kadru palēninājumi, paātrinājumi iedeva pavisam citu garšu, vērojot neatkārtojamās boksa cīņas, kuras ir tikai kā metafora Jake dzīvei un cīņai ārpus ringa. Montāža, kameras, operatora darbs ir vienreizējs. Skaņu efekti ir fantastiski un pēc filmas apstrādes tika iznīcināti, lai tos nekad neviens nevarētu izmantot. Mūzika burvīga. Tehniski šī filma ir augstākais kinematogrāfijas lidojums.
Filmā brīnišķīgi ir gan Joey (Joe Pesci, kurš tajā laikā esot vēlējies beigt aktiera karjeru, bet De Niro viņu esot pamanījis kādā B klases filmā un uzaicinājis uz filmu), Jake brālis, kurš par visiem vairāk spēja noturēt Jake rāmjos, bija viņa menedžeris un lielākais balsts, gan Vickie (18;19 gadus vecā Cathy Moriarty, kuru filmai piesaistīja un ieteica Joe Pesci), Jake sieva, bērnu māte, pret kuru bailes sajauktas ar mīlestību, greizsirdību un apmātību, bokserim lika izturēties pret viņu kā pret niecību.
Traki iespaidīga filma, kuru ar katru noskatīšanās reizi iemīlu arvien vairāk un vairāk. Manuprāt, ļoti intīma filma, kuru prasās skatīties vienatnē.
Slavenais filmu kritiķis Roger Ebert, kurš pirms pāris gadiem aizgāja viņsaulē, par Jake La Motta rakstīja šādus vārdus: „La Motta bija slavens ar atteikšanos krist ringā. Filmā ir redzamas ainas, kur viņš, stāvot pasīvi ringā, ar nolaistām rokām sāņus, ļauj sevi sist. Mēs saprotam un jūtam, kādēļ viņš nekrita. Viņa sāpes bija pārāk spēcīgas, lai viņš tās pārtrauktu.”

Interesanti fakti – 
  • Gatavojoties lomai, De Niro, piepalīdzot La Motta, aptuveni gadu trenējoties, pavadījis 1000 raundus ringā, aizvadīja pat 3 īstas (pret profesionāliem cīkstoņiem) cīņas boksa ringā, uzvaru izcīnot divās. La Motta esot uzskatījis, ka De Niro mierīgi varētu kļūt par profesionālu bokseri, arī savos 35; 36 gados.
  • Lai notēlotu Jake La Motta filmas nobeiguma daļā, pēc karjeras beigšanas, De Niro 4 mēnešu laikā pieņēmās svarā gandrīz par 30 kilogramiem.
  • Kā atzinis pats Scorsese, pateicoties šai filmai esot izglābies no narkotiku pārdozēšanas un De Niro ar savu neatlaidību esot izglābis viņa dzīvību.

Spilgtākie citāti
  • Jake La Motta: "No, he's a nice kid. He's pretty kid too. I mean, I don't know. I got a problem with if I should fuck him or fight him."
  • Jake La Motta: “There's no way I'm goin' down. I don't go down for nobody."
  • Jake La Motta: “ Hey, Ray, I never went down, Ray. You never got me down, Ray. You hear me? Never got me down.




Topā neiekļuvušās filmas, bet kuras arī ir vērts noskatīties:

Drama -

  • Bang The Drum Slowly (1973)
  • This Boy's Life (1993)
  • Sleepers (1996)
  • Men Of Honor (2000)
  • Everybody's Fine (2009)
  • Being Flynn (2012)

Comedy - 

  • Wag The Dog (1997)
  • Analyze This (1999)
  • Meet The parents (2000)
  • American Hustle (2013)
  • The Intern (2015)

Action - 

  • Ronin (1998)
  • Machete (2010)

Adventures / Fantasy - 

  • Brazil (1984)
  • Stardust (2007)

Mystery -

  • Angel Heart (1987)
  • Limitless (2011)

History - 

  • 1900 "Novecento" (1976)
  • The Mission (1986)
  • The Untouchables (1987)
  • The Good Shepherd (2006)

Music - 

  • New York, New York (1977)

Crime / Thriller - 

  • Cop Land (1997)
  • Jackie Brown (1997)
  • The Score (2001)
  • Stone (2010)

Iespējamie interesantie nākotnes filmu projekti, kurus vērts redzēt, kuriem derētu pievērst uzmanību -

  • Hands Of Stone (2016) Režisors Jonathan Jakubowicz.
  • The Comedian (2017) Režisors Taylor Hackford.
  • The Wizard Of Lies (2017) Režisors Baryy Levinson
  • The Irishman (2018) Režisors Martin Scorsese.

8 komentāri:

  1. Superīgs raksts, iedvesmoji mani noskatities kādu no šīm filmām, meklēju! :)

    AtbildētDzēst
  2. Lieliski uzrakstîts. Saturiski un faktoloğiski aizraujoši un izzinoši.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies! Ļoti saturisks un interesants filmu apkopojums ar trāpīgiem komentāriem. De Niro ir arī viens no maniem mīļākajiem aktieriem, tāpēc esmu diezgan sašutis par nesen iznākušo filmu Nine Lives. Caur lielām ciešanām, sakostiem zobiem un vairākiem "kāpēc? W T F? kāpēc?" izsaucieniem, tomēr noskatījos treileri līdz galam. Atgādināja south parka parodiju par Roba Schneidera filmām. Ko tu domā par šo filmu? Es gan neesmu to noskatījies, un domāju, ka neskatīšos, lai nesabojātu labo iespaidu gan par De Niro, gan par Walkenu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par labajiem vārdiem! :)
      Nemācēšu neko komentēt par filmu "Nine Lives", neesmu redzējis. Bet De Niro nepiedalās tajā filmā, Volkens gan. De Niro gan ir pašam vairāki pabriesmīgi gabali. :D
      Neskaties to filmu. Tā būs, ja ne tikpat briesmīga kā treileris, tad vēl briesmīgāka.

      Dzēst